segalanya cerita cinta dan kehidupan....

segalanya cerita  cinta dan kehidupan....
ema & mokzi

Followers

kalau suka blog saya klik la like....

Wednesday, July 6, 2011

rumah ku syurga ku

rumah lama ku....



rumah lama satu tingkat..dan agak kecil.. sewa pun murah je..rm150.00 sebulan...
tgk la dlm rumah kecil je..


  

rumah baru...
 ( eh ! lupa lak nk ambil foto depan ) tgk dalam je la..hahaha.. rumah baru ni besar sikit drp rumah lama tapi sewa tetap murah..rm160.00 sebulan..... seronok la kalau family dtg raya tahun ni.. tahun lepas dtg uma lama sampai duduk kat tangga ... itu bru berapa keluarga sebelah suami je... belum semuanya... keluarga kami keluarga besar.... rumah mertua tu kalau balik semua pun sampai dapur dan dlm kereta pun diorg tido... ramai kan..bayangkan la..... dulu ema terkejut tgk... sekarang dah tak..cuma mampu tersenyum je.. (^_^)
belum family ema lagi... ramai juga... anak2 sedara pun ramai..hmmm.. alhamdulillah.. family besar ni seronok.. gaduh dan ketawa tu perkara yg manis dlm keluarga..hehhee



ni masa en. suami mengecat dalam rumah.. nie ruang tengah rumah... cat warna pink..warna asal putih..



ni la ( 1 pic je la.. lain ruang xambil la..)..hasil dh siap cat dan bentang tikar getah..sory la pic xterang..guna handphone la... handphone pun murah..mana tak nya tak cantik..hehehhe tggu la nak beli nokia n8 nanti..hahaha

Alhamdulillah...  segalanya dh selesai.. sekarang cuma nak wat makan2 dan doa selamat je..tapi panggil family je la..hehehe.....


ITU LA..RUMAH KU SYURGA KU... SUNGGUH SELESA DI RUMAH BARU.. WALAU PUN RUMAH  ITU RUMAH SEWA..NAMUN IA TETAP MEMBERI PELINDUNGAN PADA KAMI SEKELUARGA...ALHAMDULILLAH.... SEMUA NI PEMBERIAN ALLAH SWT.... (^_^)

2 comments:

  1. umah sewa pon tetap umah kita gak.. janji ada tempat berteduh.. seronoknya pindah umah.. ain dok umah sewa yang suami duduk since dia bujang lagik..

    ReplyDelete
  2. ya la ain... asalkan selesa.....

    ReplyDelete

JOM TAMBAH PENDAPATAN....

saja uji kepakaran kita....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...