segalanya cerita cinta dan kehidupan....

segalanya cerita  cinta dan kehidupan....
ema & mokzi

Followers

kalau suka blog saya klik la like....

Wednesday, March 16, 2011

Apa itu DETOX???

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Setiap hari kita makan dan makanan melalui usus besar kita. Dan akhirnya lebihan makanan yang diserap tersebut akan menjadi bahan buangan. malangnya, tidak semua bahan buangan tersebut dapat dibuang. Ia melekat di dinding2 usus tersebut. Akibatnya sel2 yang menyerap nutrition tersebut tersumbat dan organ2 badan tidak mendapat bekalan nutrition tersebut.Sebab itu banyak penyakit berpunca dari colon yang dipenuhi toksin di dalam usus. Contohnya, jika sering sakit kepala, bermaksud sel2 di kepala gagal mendapat nutrition, puncanya tiada nutrition yang diserap oleh usus yang menyerap nutration kerna tersumbat. Tahukan anda bahawa usus yg kotor boleh mengakibatkan pelbagai masalah kesihatan seperti kanser kolon, tekanan darah tinggi, masalah kesihatan jantung, hati, buah pinggang, kencing manis dan sebagainya. Bukan itu sahaja, ia juga boleh membawa masalah seperti kulit yang berkedut, jerawat dan sakit ketika dating haid.Jadi, jgn abaikan proses mencuci usus. Sebaiknya ulangi proses detox setiap 2-3 bulan sekali

Sabda Rasulullah s.a.w. "Perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok dari segala pengubatan. " (Riwayat ad-Dailami).
 
Seawal lebih seabad yang lalu, Dr John Harvey Kellogg telah menyatakan bahawa kolon yang bertoksik merupakan faktor penyebab bagi lebih daripada 90% penyakit yang dikenalpasti.

Persatuan Perubatan British telah mengenalpasti lebih daripada 179 jenis penyakit yang berpunca daripada kolon.

Pembuangan air besar yang kerap tidak bermakna kolon itu bebas daripada toksin. Apabila makanan bergerak melalui usus, sisa-sisa yang tertinggal akan mendap pada permukaan dinding usus dan seterusnya mengalami pereputan.

Lama-kelamaan, sisa-sisa ini menjadi mendapan yang degil, seterusnya menyempitkan usus kecil dan usus besar (kolon). Apabila sisa buangan tertinggal dalam colon, ia menjadi toksik, dan kemudiannya melepaskan toksin kedalam sistem peredaran darah. Ini akan mengganggu keseimbangan semulajadi badan dan melemahkan sistem imun..

Bakteria yang memudaratkan, yis, fungi dan parasit membiak dengan mudah dalam kolon yang bertoksik dan menghasilkan lebih banyak toksin. Sebaliknya bakteria yang membantu proses penghadaman dan penyerapan nutrien akan musnah dalam persekitaran yang bertoksik Keadaan akan bertambah buruk apabila permukaan kolon di selubungi sisa buangan, badan tidak berupaya menyerap nutrien daripada makanan dan suplemen lain dengan berkesan.

Justeru, tidaklah menghairankan sekiranya mereka yang mengalami masalah kolon sentiasa berasa letih dan tidak bermaya. Apabila sistem imunisasi lemah, kita terdedah kepada serangan pelbagai penyakit.

MAKA.. cuba la INTE-CLEANSE.. ia membantu kita memperbaiki sistem usus dan membuang toksik yang melekat di dalam dan dinding usus serta  mengawal usus kita dengan baik...


Adakah anda sering cirit birit, masalah sembelit, keletihan, sakit kepala, mata menjadi kusam, kulit yang bermasalah, berbintik, sakit otot, masalah saraf, badan dan nafas berbau, cepat letih dan kelihatan murung. Jika YA, anda sudah pasti memerlukan proses DETOKSIFIKASI untuk membersihkan usus.
Dr. Bernard Jensen, Pd.D telah menekankan kepentingan usus yang sihat. Menurut beliau, "Setiap tisu dibekalkan dengan darah yang dibekalkan dari sistem usus. Apabila usus kita kotor, darah juga akan kotor. Oleh itu sistem usus mesti dipulihkan sebelum pemulihan bahagian badan yang lain boleh dilakukan.
Pembersihan usus yang sempurna adalah penting dan merupakan cara utama untuk mengembalikan badan kita ke tahap yang seimbang, kesihatan yang bertambah baik dan menambahkan tenaga.Lebih lama badan anda terdedah kepada bahan rosak dan toksin ini, lebih besar risiko pembentukan penyakit . Bertindak segera....Mencegah itu lebih baik dari merawat !!.


DETOX DENGAN INTE-CLEANSE
• Digunakan secara tradisional untuk membersih(detoks) dan membina usus, melawaskan pembuangan najis, melegakan sembelit, menurunkan berat badan (obesity), stress, metabolisma rendah, penghadaman dan paras hormon rendah
• Inte-Cleanse berfungsi membersihkan usus dengan mengeluarkan sisa-sisa najis yang tertinggal didalam usus besar walaupun sesaorang itu mampu membuang air besar mengikut kekerapan biasa (sekali / dua kali sehari).
• Pengambilan Inte-Cleanse sebaiknya 2 biji sebelah pagi dan 2 biji sebelah malam.Jangan melebihi 4 kapsul. Digalakkan meminum air kosong sebanyak termampu kerana proses pembersihan memerlukan banyak air.
• Kesannya bermula selepas 7 - 8 jam pengambilan. Akan kerap ke tandas, 3, 4, atau 5 kali dalam masa 24 jam. Jika lebih dari itu bermakna terdapat banyak toksid didalam colon. Jangan bimbang, itu kesan tindakan biasa.
• Pengambilan Inte-Cleanse tidak menyebabkan perut memulas dan tidak terlalu mencirit sehingga tidak sempat ke tandas. Resanya seperti biasa dan lancar.
• Inte-Cleanse mengeluarkan lemak di dalam usus dan dapat membantu menurunkan berat badan. Menurunkan berat badan bukanlah fungsi utama pengambilan Inte-Cleanse.
• Pengambilan Inte-Clanse untuk 5 hari sahaja dan ulang pengambilan, selepas 3 atau 6 bulan sekali.
Bahan Kandungan :-
- Radix Rheum Palmatum, Folium Cassia Acutifolia, Folium Aloe Barbadensis Extract, Radix Aucklandia Lappa, Radix Scutellaria Baicalensis, Rhizoma Alisma Orientalis (Sam.) Juzep

No comments:

Post a Comment

JOM TAMBAH PENDAPATAN....

saja uji kepakaran kita....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...